Rauman saha aloitti toimintaansa

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibren Rauman sahan toiminta on käynnistynyt ja Euroports Rauma Oy vastaa koko sahan tuotannon varastoinnista ja toimitusoperaatioista. Rauman sahan kokonaisvuosivolyymi lähes kaksinkertaistaa Euroports Rauma Oy:n sahatavaran käsittelymäärät ja yhtiö on tämän jälkeen Suomen toiseksi suurin sahatavaraoperaattori. ”Rauman sahan taustalla on vahva yritysten välinen yhteistyö, jolla varmistetaan ympäristöystävällinen ja kustannustehokas puun arvoketju”, toteaa Euroports Finland Oy:n toimitusjohtaja Sari De Meulder.”

Euroports Rauma on viime aikoina panostanut sahatavaran käsittelyyn ja tehnyt sen myötä myös isot investoinnit. ” Olemme investoineet nykyaikaisiin kontituslaitteisiin, sekä sahatavaran käsittelyyn suunniteltuihin trukkeihin. Lisäksi investoimme uuteen hybridinosturiin, jota voidaan operoida täysin sähkökäyttöisesti. Polttomoottoreissa käytämme polttoaineena biodieseliä”, sanoo Euroports Rauman yksikön päällikkö Tuomas Saarnilahti. Euroports Finland Oy:n yhtiöt ovat sitoutuneet parantamaan jatkuvasti ympäristövaikutusten vähentämistä ja varmistamaan samalla turvallisen ja terveellisen työpaikan. ”Sahatavaraterminaali on suunniteltu turvallista liikkumista varten ja panostamme jatkuvaan fossiilisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja toiminnasta aiheutuvien ympäristövaikutusten minimointiin”, toteaa Tuomas.

Metsä Fibren Raumalle rakentama uusi saha edustaa alan viimeisintä teknologiaa ja ainutlaatuista tehokkuutta. Lähtölogistiikassa valmiit sahatavarapaketit siirtyvät järjestelyraiteille, josta ne lastataan automaattisesti kuljetusvälineeseen. Trukkikäsittelyitä ei siis tarvita. ”Rauman saha on Suomen suurin ja modernein saha, joka tuottaa erittäin korkealaatuista sahatavaraa vaativille asiakkaille”, kertoo sahanjohtaja Liisa-Maija Perävainio Metsä Fibreltä. Rauman sahan vuosituotantomäärä tulee olemaan noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa.