Panostamme sahatavaran käsittelyn kasvuun

Metsäteollisuuden tuotteiden käsittely on yksi Euroports Finlandin ydintoiminnoista ja sahatavara yksi tärkeimpiä vientituotteitamme. Sahatavaran käsittely on painottunut toimipisteistämme Raumalle ja Pietarsaareen, joissa käsitellään yli 55 % koko Suomen länsirannikon sahatavaraviennistä. Näiden satamien kautta kulkee vuosittain yhteensä yli 1,2 miljoonaa kuutiota sahatavaraa maailmalle mm. rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Viimeisen 10 vuoden aikana olemme onnistuneet kasvattamaan sahatavaravolyymeja Raumalla ja Pietarsaaressa yhteensä jopa 125 %. Vuonna 2023 kasvua tuli edeltävään vuoteen verrattuna Raumalla 30 % ja Pietarsaaressa 13 %. Tämä on seurausta pitkäjänteisestä kehittämistyöstä sekä onnistuneista asiakassopimuksista. Rauman sataman sahatavaraviennin kasvuun on vaikuttanut positiivisesti myös Metsä Fibren uusi Rauman saha, jonka tuotannon varastoinnista ja toimitusoperaatioista Euroports Rauma Oy vastaa.

”Olemme vahvasti sitoutuneet kehittämään sahatavaran käsittelyä Raumalla ja haluamme olla tulevaisuudessa Suomen paras metsäteollisuuden tuotteiden käsittelijä”, sanoo Petteri Sammalisto (Strategic Development Director). Investoinnit, kuten sähköllä operoivat Mantsinen 200 DualPower-hydraulinosturit mahdollistavat Raumalla yhä suurempien sahatavaravolyymien käsittelyn ja tukevat tulevaisuuden kasvutavoitteitamme metsäteollisuuden parissa.