Euroports Finland Oy vahvistaa strategista asemaansa Hangö Stevedoring Oy:n hankinnalla.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board ja Euroports ovat allekirjoittaneet 16.12.2021 sopimuksen, jonka mukaan Metsä Board Oyj myy kokonaan omistamansa tytäryhtiönsä Oy Hangö Stevedoring Ab:n koko osakekannan Euroports Finland Oy:lle.

Euroports Finland Oy on Suomen johtava täyden palvelun satamaoperaattori, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluja satamaoperoinnin lisäksi. Euroports Finland on osa kansainvälistä Euroports-konsernia, joka toimii 32 terminaalissa ja logistisissa kohteissa maailmanlaajuisesti ja työllistää noin 3 000 henkilöä.

Frédéric Platini, Euroports Group BV:n puheenjohtaja: ”Tällä kaupalla EUROPORTS vahvistaa strategista asemaansa Suomessa ja Baltian alueella. Olemme täysin sitoutuneet jatkamaan toimintaamme asiakkaidemme vaatimien korkeimpien turvallisuus-, laatu- ja kestävyysstandardien mukaisesti.”

”Tämä liiketoimintakauppa vahvistaa palveluitamme Suomessa. Voimme tarjota vastuullisia palveluita yhtiöissämme Raumalla, Pietarsaaressa ja Hangossa nykyisille ja uusille asiakkaillemme kaikkialla Suomessa. Uskomme, että Hanko luo meille loistavan mahdollisuuden vahvistaa asemaamme luotettavana kumppanina minkä tahansa rahdin osalta”, sanoo Sari De Meulder, Euroports Finland Oy:n toimitusjohtaja.

Oy Hangö Stevedoring Ab on tarjonnut satamaoperointipalveluita Hangon satamassa vuodesta 1912. Se on saavuttanut vahvan osaamisen 100 vuoden aikana. Oy Hangö Stevedoring Ab:lla on noin 180 työntekijää, ensiluokkaiset lastauslaitteet ja modernit IT-ratkaisut.

”Olemme erittäin innoissamme EUROPORTSiin liittymisestä”, sanoo Petteri Sammalisto, Oy Hangö Stevedoring Ab:n toimitusjohtaja. ”Odotamme tunnistavamme useita yritysten välisiä yhteisiä mahdollisuuksia ja mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme monipuolisempaa palvelua.”

Lisätietoja Europortsista:
Sari De Meulder, Toimitusjohtaja, Euroports Finland Oy
Email: sari.demeulder@euroports.fi
Tel: +358 400 568 501